Élelmiszer-eladó bizonyítvány megszerzésére irányuló képzés a Birtokrend Kft. szervezésében.

Képzés időpontok:

Nincs elérhető bejegyzés.
 • Szívesen dolgoznál a kereskedelemben?
 • Vagy már a kereskedelemben dolgozol, de nincs meg a munkakör betöltéséhez szükséges képesítésed?
 • Üzletvezető munkakörben gondolkozol?

Akkor itt a helyed!​

 Jelentkezz még ma Élelmiszer-eladó képzésünkre és a megszerzett tudásod garantált.

A Birtokrend Kft. csapata támogat mindenben, ami a felkészüléshez és a sikeres vizsgádhoz szükséges.

Élelmiszer-eladó képzés, élelmiszerbolt és egy bevásárlókocsi

A képzésre és a vizsgára jelentkezés menete

A következő dokumentumokat kérjük az info@birtokrend.hu email címre lefotózva vagy beszkennelve elküldeni! A jelentkezési lapot kitöltve, aláírva visszaküldeni.

 1. Személyi igazolvány (mind a két oldala)
 2. Lakcímkártya (mind a két oldala)
 3. Adóazonosító (elég a száma)
 4. TAJ kártya (elég a száma)
 5. Bizonyítvány (minimum követelmény az alapfokú általános iskolai végzettség vagy dobbantó program elvégzése)

Jelentkezés űrlapon keresztül

  Amennyiben minden feltételnek megfeleltél és minden szükséges dokumentumot megkaptunk, akkor emailben küldjük a díjbekérőt, amit átutalással tudsz teljesíteni. Befizethetsz egy összegben (a képzés és vizsga díja összesen 130.000 Ft) vagy kérhetsz részletfizetést.

  Rólunk mondták

  Az Élelmiszer-eladó képzés célcsoportja

  A képzés célcsoportja az a jelentkező, aki alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezik és a foglalkozásegészségügyi alkalmassági vizsgálat során alkalmas az Élelmiszer-eladó részszakképesítés megszerzésére. Minden a felnőttképzésben részt venni kívánó természetes személy, aki jelen képzési tervben meghatározott szakmai programmal elérhető ismereteket, készségeket, illetve kompetenciákat szeretné megszerezni és a képzési program bemeneti feltételeinek megfelel.

  Az Élelmiszer-eladó képzés felépítése

  A képzés négy tananyagegységből áll. (Kereskedelmi ismeretek, Üzlet működtetése, Pénztárgépkezelés, Termékismeret és forgalmazás)

  1. Kereskedelmi ismeretek

  A kereskedelmi ismeretek tantárgy tanításának fő célja, hogy a képzésben résztvevők megismerjék az áruforgalmi munka területeit. Összefüggéseiben lássák az áruforgalmi folyamat elemeit, és meg tudják határozni a folyamatban saját feladatukat, kompetenciáikat. Képesek legyenek elvégezni a beszerzés, készletezés és értékesítés területén azokat a munkafolyamatokat, amelyeket a képzés során megtanultak. Képesek legyenek elvégezni alapvető kereskedelmi számításokat, és a kapott eredményeket értelmezve fel tudják használni a vállalati gazdálkodáshoz. Ismerjék meg az online értékesítési munka elemeit.

  2. Üzlet működtetése

  Az üzlet működtetése tantárgy tanításának fő célja, hogy a termékértékesítő megismerje azokat a jogszabályokat és előírásokat, amelyek a kereskedelmi egységek működtetésére vonatkoznak. Ismerje meg a munka- és tűzvédelmi szabályokat, az üzletben található veszélyforrásokat és a megelőzés módjait, valamint a vagyonvédelmi megoldásokat. Tanulja meg feladatainak összehangolását, munkájának megszervezését és a rendkívüli események kezelését.

  3. Pénztárgépkezelés

  A pénztárgépkezelés tantárgy tanításának fő célja, hogy a képzésben résztvevő megismerje a kasszakezelői és kasszaasszisztensi munkafolyamatok elemeit. Megismerje az elektronikus és számítógép-alapú eszközök működésének menetét és szabályait. Megtanulja a bankkártyaleolvasó, a vonalkódleolvasó és az elektronikus mérleg kezelésének szabályait. Megtanuljon pénztárgépi nyugtát vagy számlát készíteni és elsajátítsa a pénz kezelésére vonatkozó előírásokat. Megtanuljon segítséget nyújtani a vásárlóknak az önkiszolgáló kassza használata során.

  4. Termékismeret és -forgalmazás

  A termékismeret és -forgalmazás tantárgy tanításának fő célja, hogy a képzésben résztvevők elsajátítsák az általános áruismereti alapokat, megismerkedjenek a főbb árucsoportokkal, azok forgalmazásának, tárolásának szabályaival. Cél továbbá, hogy a tanulók alkalmassá váljanak az önálló ismeretszerzésre, és a szakterületük folyamatosan változó és bővülő termékkínálatával kapcsolatban naprakész tudással rendelkezzenek. Ezzel hozzájárulnak a vevői igények magas szintű kielégítéséhez és a vállalat eredményességének növeléséhez.

  Az Élelmiszer-eladó képesítéssel betölthető munkakör (FEOR):

  5113 Bolti eladó