Pénztáros bizonyítvány megszerzésére irányuló képzés a Birtokrend Kft. szervezésében.

Képzés időpontok:

Nincs elérhető bejegyzés.
 • Szívesen dolgoznál a kereskedelemben?
 • Vagy már a kereskedelemben dolgozol, de nincs meg a munkakör betöltéséhez szükséges képesítésed?
 • Üzletvezető munkakörben gondolkozol?

Akkor itt a helyed!​

 Jelentkezz még ma Pénztáros képzésünkre és a megszerzett tudásod garantált.

A Birtokrend Kft. csapata támogat mindenben, ami a felkészüléshez és a sikeres vizsgádhoz szükséges.

Pénztáros képzés, egy kisboltban a pénztáros egy vevővel beszél

A képzésre és a vizsgára jelentkezés menete

A következő dokumentumokat kérjük az info@birtokrend.hu email címre lefotózva vagy beszkennelve elküldeni! A jelentkezési lapot kitöltve, aláírva visszaküldeni.

 1. Személyi igazolvány (mind a két oldala)
 2. Lakcímkártya (mind a két oldala)
 3. Adóazonosító (elég a száma)
 4. TAJ kártya (elég a száma)
 5. Bizonyítvány (minimum követelmény az alapfokú általános iskolai végzettség vagy dobbantó program elvégzése)

Jelentkezés űrlapon keresztül

  Amennyiben minden feltételnek megfeleltél és minden szükséges dokumentumot megkaptunk, akkor emailben küldjük a díjbekérőt, amit átutalással tudsz teljesíteni. Befizethetsz egy összegben (a képzés és vizsga díja összesen 155.000 Ft) vagy kérhetsz részletfizetést.

  Rólunk mondták

  A Pénztáros képzés célcsoportja

  A pénztáros részszakma betöltéséhez szükséges kompetenciák elsajátítása. A képzés elvégzésével a képzésben részt vevő különböző kereskedelmi egységekben elszámolja a vásárlás ellenértékét, korszerű pénztárgépeket, áruvédelmi eszközöket, digitális mérleget és egyéb berendezéseket kezel. Készpénzes fizetésnél átveszi a készpénzt, ellenőrzi az összeget, visszaad belőle, a pénzváltásával kapcsolatos teendőket végzi.

  A Pénztáros képzés felépítése​

  A képzés két tananyagegységből áll. (Kereskedelmi ismeretek, Pénztárgépkezelés)

  1. Kereskedelmi ismeretek

  A kereskedelmi ismeretek tantárgy tanításának fő célja, hogy a képzésben résztvevők megismerjék az áruforgalmi munka területeit. Összefüggéseiben lássák az áruforgalmi folyamat elemeit, és meg tudják határozni a folyamatban saját feladatukat, kompetenciáikat. Képesek legyenek elvégezni a beszerzés, készletezés és értékesítés területén azokat a munkafolyamatokat, amelyeket a képzés során megtanultak. Képesek legyenek elvégezni alapvető kereskedelmi számításokat, és a kapott eredményeket értelmezve fel tudják használni a vállalati gazdálkodáshoz. Ismerjék meg az online értékesítési munka elemeit.

  2. Pénztárgépkezelés

  A pénztárgépkezelés tantárgy tanításának fő célja, hogy a képzésben résztvevő megismerje a kasszakezelői és kasszaasszisztensi munkafolyamatok elemeit. Megismerje az elektronikus és számítógép-alapú eszközök működésének menetét és szabályait. Megtanulja a bankkártyaleolvasó, a vonalkódleolvasó és az elektronikus mérleg kezelésének szabályait. Megtanuljon pénztárgépi nyugtát vagy számlát készíteni és elsajátítsa a pénz kezelésére vonatkozó előírásokat. Megtanuljon segítséget nyújtani a vásárlóknak az önkiszolgáló kassza használata során.

  A Pénztáros képesítéssel betölthető munkakör (FEOR):

  5117 Bolti pénztáros, jegypénztáros