Tisztítás-technológiai szakmunkás bizonyítvány megszerzésére irányuló képzés a Birtokrend Kft. szervezésében.

Képzés időpontok:

Nincs elérhető bejegyzés.

Neked ajánljuk, amennyiben

 • valami újat tanulnál
 • szolgáltatást nyújtó munkakörben helyezkednél el, de még nem rendelkezel megfelelő szakirányú végzettséggel

Akkor itt a helyed!​

 Jelentkezz még ma Tisztítás-technológiai szakmunkás képzésünkre és a megszerzett tudásod garantált.

A Birtokrend Kft. csapata támogat mindenben, ami a felkészüléshez és a sikeres vizsgádhoz szükséges.

Tisztítás-technológiai szakmunkás képzés, zsírtalanítás gumikesztyűben

A képzésre és vizsgára jelentkezés menete!

A következő dokumentumokat kérjük az info@birtokrend.hu email címre lefotózva vagy beszkennelve elküldeni! A jelentkezési lapot kitöltve, aláírva visszaküldeni.

 1. Személyi igazolvány (mind a két oldala)
 2. Lakcímkártya (mind a két oldala)
 3. Adóazonosító (elég a száma)
 4. TAJ kártya (elég a száma)
 5. Bizonyítvány – minimum követelmény az alapfokú általános iskolai végzettség

Jelentkezés űrlapon keresztül

  Amennyiben minden feltételnek megfeleltél és minden szükséges dokumentumot megkaptunk, akkor emailben küldjük a díjbekérőt, amit átutalással tudsz teljesíteni. Befizethetsz egy összegben (a képzés és vizsga díja összesen 210.000 Ft) vagy kérhetsz részletfizetést.

  Rólunk mondták

  A Tisztítás-technológiai szakmunkás képzés célcsoportja

  A Tisztítás-technológiai szakmunkás végzettség azok számára biztosít lehetőséget, akik a munkaerőpiacon széleskörű szakmai ismeretek birtokában irodaházakban, egészségügyi- és szociális intézményekben, vagy a szállodaipar és vendéglátás területén takarítóként szeretnének elhelyezkedni vagy ezen területen már dolgoznak, de nem rendelkeznek végzettséggel.

  A Tisztítás-technológiai szakmunkás képzés felépítése​

  A képzés hat tananyagegységből áll. (Általános munkaügyi, munkavédelmi, balesetvédelmi, tűzvédelmi, környezetvédelmi és higiéniai ismeretek, Tisztítás-technológiai anyagismeret, Tisztítás-technológia kézi eszközhasználati ismeret, Tisztítás-technológiai géphasználati ismeret, Tisztítás-technológiai szakmai idegen nyelv, Tisztítás-technológia területei)

  1. Általános munkaügyi, munkavédelmi, balesetvédelmi, tűzvédelmi, környezetvédelmi és higiéniai ismeretek

  Megismertetni a résztvevőkkel a képzési helyszínekre jellemző alapvető munkaügyi, munkavédelmi, balesetvédelmi, tűzvédelmi, környezetvédelmi és higiéniai tudnivalókkal. Munkaviszony létesítésekor, munkavégzés során és felmondáskor képes érvényesíteni munkavállaló jogait a munkaszerződésének megfelelően. Törekszik a munkaszerződésben foglaltak megvalósulására, kötelezettségeit az elvárásoknak megfelelően betartja, munkavégzése során együttműködik munkáltatójával. Betartja a munkaügyi szabályokat és felelősséget vállal a saját munkavégzéséért. Napi munkáját a szakterületre vonatkozó munka- és tűzvédelmi, egészségvédelmi, környezetvédelmi szabályok és előírások alapján végzi. Munkavégzés közben felelősségteljes magatartást tanúsít, probléma esetén összeszedetten hajtja végre a szükséges teendőket. Saját munkavégzése közben betartja a munkavédelmi, balesetelhárítási, tűzbiztonsági és környezetvédelmi előírásokat.

  2. Tisztítás-technológiai anyagismeret

  Megismertetni a résztvevőkkel a tisztítás-technológiában alkalmazott vegyszereket, azok jellemzőit, gyakorlati felhasználási lehetőségeit, munkavédelmi előírásait. Képes felmérni a területet, rögzíteni a típusrendeket, ezen belül azonosítani a jelenlévő szennyeződéseket és burkolatokat, valamint az ezzel kapcsolatos elsődleges és járulékos kockázatokat. Törekszik a megfelelő eljárás kiválasztására és annak szakszerű végrehajtására. Munkáját tudatosan, önállóan, előre tervezett módon végzi, akár új megoldásokat is kezdeményez. Szennyeződések, felületek és területek felmérése után igyekszik a leghatásosabb technológiát kiválasztani a szakmaetikai szempontok figyelembevételével.

  3. Tisztítás-technológia kézi eszközhasználati ismeret

  Megismertetni a résztvevőkkel a tisztítás- technológiában alkalmazott kézi eszközöket, azok jellemzőit, gyakorlati használatát, munkavédelmi előírásait. Képes végrehajtani a napi és/vagy ügyeleti takarítást külső területen (járda, ablak, homlokzat) vagy belső területen (szaniterhelyiségben, öltözőben, irodában, tanteremben, szállodaszobában, kórteremben, folyosón). Értelmezi a szakmai utasításokat és kiválasztja a szükséges eszköz- és kezelőszer-rendszert, illetve tartozéktípust. Elfogadja, és szem előtt tartja a napi és ügyeleti takarításhoz kapcsolódó elvárásokat és igényeket. Munkáját tudatosan és átgondoltan végzi. Képes alkalmazni a megfelelő technológiai eljárást az adott területen/felületen, figyelembe véve a kémiai, fizikai, mikrobiológiai elvárásokat és igényeket. Felelősséget vállal a munkájáért, a megfelelően használt tisztítószerekért és eszközhasználatért. Képes dokumentálni és átadni a munkáját a megbízónak, bemutatni az elvégzett feladatokat. önmagára nézve kritikusan végzi az önellenőrzést és a dokumentáció elkészítését. Önkontroll jellemzi az elvégzett munka értékelésében.

  4. Tisztítás-technológiai géphasználati ismeret

  Megismertetni a résztvevőkkel a tisztítás-technológiában alkalmazott gépeket, azok jellemzőit, gyakorlati használatát, munkavédelmi előírásait. Képes tisztítani szárazjéggel, ultrahanggal, zárt szemcseszórással; légteret és felületet fertőtleníteni hideg-ködképző berendezéssel vagy ózongenerátorral. Képes kaparni, csiszolni géppel. Képes tisztítani nagynyomású géppel, vízzel vagy nyílt szemcseszórással, gépi polírozással, súroló-automatával. Foltot tisztítani, egyéb textíliákat mosni mosógéppel. Kemény és rugalmas burkolat alaptisztítását végezni géppel. Impregnálni és/vagy védőréteget felvinni a felületre. Szárazon vagy tisztítószerrel polírozni géppel (védőréteggel ellátott burkolaton), illetve tisztító-, ápolószerrel szóró-radírozni. Programozott száraz textilburkolat tisztítást végezni. Textilkorongos textiltisztítást végezni. Textilburkolatot szóró-szívó vagy szőnyegtisztító automatával és/vagy száradó habbal tisztítani. Textilburkolat alaptisztítását végezni. Munkáját önállóan vagy másokkal együttműködve végzi, képes az önellenőrzésre és a hibák önálló javítására. Az elvégzett takarítási feladatokért felelősséget vállal. Söpörni önjáró és vezetőüléses seprőgéppel, súrolni önjáró és vezetőüléses súroló automatával, alaptisztítást végezni önjáró és vezetőüléses súroló automatával, komplex feladatot végezni önjáró és vezetőüléses seprő-súroló automatával. Az önjáró és vezetőüléses takarítógép kezelő szintjén szem előtt tartja a tevékenységek és munkahelyek működésének sajátosságait, az egyes területek elsődleges, másodlagos és járulékos kockázatait. Felelősséget vállal az önjáró és vezetőüléses gépek használatáért. képes munkára vagy raktárra előkészíteni az eszközöket, gépeket és tartozékokat, elvégezni az előírt felhasználói szintű karbantartásokat, higítani a tisztítószereket. Szolgáltatást támogató tevékenységeket végezni. Betartani a szakmai előírásokat. Felelősséget vállalni a saját munkájáért, vizsgálni, elemezni az elvégzett tevékenység hatékonyságát. Képes dokumentálni és átadni a munkáját a megbízónak, bemutatni az elvégzett feladatokat. Önmagára nézve kritikusan végzi az önellenőrzést és a dokumentáció elkészítését. Önkontroll jellemzi az elvégzett munka értékelésében.

  5. Tisztítás-technológiai szakmai idegen nyelv

  Megismertetni a résztvevőkkel a tisztítás-technológiában használatos idegen nyel kifejezésekkel, kézi és gépi eszközök megnevezésével. A tanult idegen nyelven képes kommunikálni szóban a megrendelővel. Törekszik nyelvi tudásának folyamatos fejlesztésére. Önállóan, alapszinten kommunikál legalább egy idegen nyelven szóban.

  6. Tisztítás-technológia területei

  Megismertetni a fontosabb területek tisztításával, így az intézmények, szállodák, vendéglátó egységek, fürdők, egészségügyi intézmények, élelmiszeripari, elektronika ipari, gyógyszeripari, gépipari üzemek tisztításával, beleértve a robotok alkalmazását is.

  A Tisztítás-technológiai szakmunkás képesítéssel betölthető munkakörök (FEOR):

  • 9112 Intézményi takarító és kisegítő
   – Gyermekintézmény-takarító
   – Irodatakarító
   – Kórháztakarító
   – Lakóépület-takarító
   – Medencetakarító
   – Szállodatakarító
  • 9114 Járműtakarító
   – Autóápoló
   – Autókozmetikus
   – Autómosó
   – Buszmosó
   – Gépkocsi mosó
   – Hajómosó, belső takarító
   – Kamionmosó
   – Kocsimosó
   – Kocsitakarító
   – Konténermosó
   – Repülőgép-takarító
   – Troli mosó
   – Vasútikocsi takarító
  • 9115 Ablaktisztító
  • 9119 Egyéb takarító és kisegítő
   – Tartálytisztító (olajtartályok tisztítása)
   – Üzemi takarító
   – Zsomptakarító